✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️ Bezpłatne konsultacje - porozmawiaj z ekspertką na czacie ✔️

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil

Ilość produktów: 95.

Olej z pestek winogron

Tłuszcz roślinny tłoczony z pestek owoców winogron. Olej posiada znaczną przewagę kwasów omega-6 w składzie. Stosowany w wygładzających produktach do pielęgnacji włosów oraz nawilżających kosmetykach do skóry. 

DZIAŁANIE I WŁAŚCIWOŚCI:

  • Emolient, 
  • Tworzy film, który zabezpiecza przed nadmiernym odparowaniem wody,
  • Wykazuje działanie pośrednio nawilżające,
  • Działa kondycjonująco na włosy i skórę,
  • Substancja renatłuszczająca, 
  • Zmiękcza i wygładza włosy,
  • Dedykowany włosom wysokoporowatym. 

Jest to substancja bezpieczna zgodnie z obowiązującymi przepisami chemicznymi. Nie wykazuje działania alergicznego.


Źródła: 

kosmopedia.org