✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️ Bezpłatne konsultacje - porozmawiaj z ekspertką na czacie ✔️
Marka

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

Ilość produktów: 68.

Olej rycynowy

Tłuszcz roślinny pozyskiwany z Rącznika pospolitego. W składzie zawiera głównie jednonienasycony kwas tłuszczowy rycynolowy. Stosowany w wygładzających kosmetykach do włosów oraz nawilżających produktach do pielęgnacji skóry.

DZIAŁANIE I WŁAŚCIWOŚCI:

  • Emolient, 
  • Tworzy warstwę okluzyjną, która zapobiec nadmiernemu odparowaniu wody ze skóry oraz włosów,
  • Wykazuje działanie pośrednio nawilżające,
  • Nadaje połysk,
  • Działa kondycjonująco, zmiękcza i wygładza włosy i skórę,
  • Dedykowany włosom średnioporowatym i niskoporowatym.

Jest to substancja bezpieczna zgodnie z obowiązującymi przepisami chemicznymi. Nie wykazuje działania alergicznego.


Źródła: 

kosmopedia.org