💐BEZPŁATNE konsultacje z ekspertką na czacie 💐 Wysyłka w 24h 💐DARMOWA DOSTAWA od 149,99 z Orlen Paczką 💐

Thymus Vulgaris (Thyme) Leaf Extract

Ilość produktów: 9.

THYMUS VULGARIS OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek tymiankowy

Opis

Olejek jest otrzymywany z ziela rośliny poprzez destylację z parą wodną. Roślina jest uprawiana w całej Europie.

Działanie kosmetyczne

Olejek wykazuje działanie antyseptyczne, dlatego stosowany jest w preparatach do cery tłustej i trądzikowej, a także w kosmetykach przeciwłupieżowych. Wpływa na krążenie krwi, stosowany w preparatach do włosów, zapobiega ich wypadaniu. Olejek o silnym działaniu, dlatego nie należy stosować przy nadciśnieniu i w pierwszych miesiącach ciąży.

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom

Źródło: kosmopedia.org