✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️ Bezpłatne konsultacje - porozmawiaj z ekspertką na czacie ✔️
Marka

Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil

Ilość produktów: 54.

Olej z lnu zwyczajnego

Tłuszcz roślinny otrzymywany na zimno poprzez tłoczenie nasion. Olej o zółtym intensywnym zabarwieniu i intensywnym, cierpkim zapachu. Zawiera 58% kwasu alfa-linolenowego, 15% kwasu linolowego. Stosowany w wygładzających kosmetykach do włosów oraz nawilżających produktach do skóry. 

DZIAŁANIE I WŁAŚCIWOŚCI:

  • Emolient, 
  • Tworzy okluzję, która zabezpiecza przed nadmiernym odparowaniem wody ze skóry oraz włosów,
  • Wykazuje działanie pośrednio nawilżające,
  • Wygładza powierzchnię skóry i włosów,
  • Dedykowany włosom wysokoporowatym i średnioporowatym.

Jest to substancja bezpieczna zgodnie z obowiązującymi przepisami chemicznymi. Zakwalifikowany jako potencjalnie wywołujący alergię.


Źródła: 

kosmopedia.org