✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️ Bezpłatne konsultacje - porozmawiaj z ekspertką na czacie ✔️

Hydroxypropyl Starch Phosphate

Ilość produktów: 6.

Hydroxypropyl Starch Phosphate

Nazwa zwyczajowa: Skrobia, wodorofosforanter, eter 2-hydroksypropylowy

Opis

Składnik w połowie roślinnego pochodzenia, ze skrobi. Substancja niezbyt czuła na zmiany temperatur, stabilna. Sugerowane stężenie w kosmetykach: Od 3-15%.

Działanie kosmetyczne

Składnik konsystencjotwórczy, chętnie stosowany w produkcji kosmetyków, ponieważ wytrzymuje dość wysokie temperatury, co ma znaczenie podczas tworzenia niektórych formuł. Nadaje kosmetykom puszystości i objętości, podnosi i reguluje lepkość, wiąże substancje rozpuszczalne w wodzie, ma właściwości myjące i lekko nawilżające.

Funkcja w kosmetyku

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emulgator, emulsyfikator

Lepiszcze

Substancja konsystencjotwórcza

Regulator lepkości

Substancja powierzchniowo czynna

Substancja spulchniająca

Źródło: wizaz.pl