Hydrolyzed Wheat Protein
Ilość produktów: 15.
Hydrolizat protein pszenicy
Substancja otrzymywana w wyniku hydrolizy kwasowej, alkalicznej lub enzymatycznej kiełków pszenicy. Stosowana w regenerujących kosmetykach do włosów.
DZIAŁANIE I WŁAŚCIWOŚCI:
- W pielęgnacji włosów zakwalifikowana jako proteina,
- Wytwarza hydrofilowy film na skórze i włosach, który zabezpiecza przed utratą wody,
- Wykazuje działanie pośrednio nawilżające,
- Stosowany w szamponach zmniejsza działanie drażniące mocnych detergentów,
- Ze względu na rozmiar cząsteczek nie penetruje w głąb skóry,
- Jest substancją antystatyczną, która zmniejsza elektryzowanie się włosów
- Działa kondycjonująco na skórę i włosy.
Jest to substancja bezpieczna zgodnie z obowiązującymi przepisami chemicznymi. Nie wykazuje działania alergicznego.
Źródła:
kosmopedia.org
ec.europa.eu