Hydrolyzed Soy Protein
Ilość produktów: 43.
Hydrolizowane proteiny sojowe
Białka pochodzące z soi zhydrolizowane za pomocą kwasów, enzymów lub innej metody hydrolizy. Substancja rozpuszczalna w wodzie.
Składnik wykazuje działanie nawilżające i zmiękczające, ma właściwości filmotwórcze, lecz nietworzące tłustej powłoki, napina skórę, stosowany w kosmetykach liftingujących i do włosów. Tymczasowo wypełnia ubytki, uszkodzenia włosów, wzmacnia, wygładza i zapobiega elektryzowaniu. W kosmetykach myjących gasi pianę i redukuje drażniące działanie detergentów anionowych. Podnosi także lepkość kosmetyków.
Substancja roślinna
- Substancja kondycjonująca
- Stabilizator piany
- Substancja antystatyczna
- Substancja filmotwórcza
- Substancja nawilżająca
- Substancja ochronna
- Substancja przeciwzmarszczkowa
- Substancja wygładzająca
- Substancja wypełniająca
Źródło: wizaz.pl