✔️ BEZPŁATNE konsultacje z ekspertką na czacie ✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️
Marka
Moc utrwalenia

Citric Acid

Ilość produktów: 461.

Nazwa zwyczajowa: Kwas cytrynowy

Opis

Kwas cytrynowy należy do grupy alfahydroksykwasów (AHA). Substancja rozpuszczalna w wodzie. Występuje naturalnie w przyrodzie, w roślinach i organizmach zwierzęcych.

Działanie kosmetyczne

Substancja należy do alfahydroksykwasów (AHA) wykazuje działanie keratolityczne, czyli złuszczające, dzięki czemu usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę.

Funkcja w kosmetyku

Pełni rolę sekwestranta, czyli substancji, która kompeksuje jony metali, dzięki czemu zwiększa trwałość kosmetyku oraz jego stabilność. Regulator pH

Źródło: kosmopedia.org