✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️ Bezpłatne konsultacje - porozmawiaj z ekspertką na czacie ✔️

Stearamidopropyl

Jeden produkt.

Stearamidopropylodimetyloamina
Funkcja: detergent, emulgator, substancja konsystencjotwórcza, substancja nawilżająca

Pochodzenie: różne
Substancja powierzchniowo czynna powstała z roślinnego lub zwierzęcego kwasu tłuszczowego i substancji pochodnej betainy. Łatwo zmywalna, rozpuszczalna w wodzie.
Składnik stosowany, jako pożyteczny emulgator, oprócz działania konsystencjotwórczego, działa także odżywczo, zmiękczająco, wygładzająco na skórę oraz włosy. Nawilża i uelastycznia, ułatwia rozczesywanie włosów, zapobiega elektryzowaniu, działa łagodząco na skórę głowy. Zastępuje silikony, ma także właściwości myjące, jest lekko pieniący. Ułatwia nakładanie i spłukiwanie kosmetyków z włosów, poprawia przyczepność kosmetyków, zapobiega ich spływaniu np. masek, podnosi lepkość.

Źródło: http://www.subiektywnik-kosmetyczny.pl/slownik-inci/