💐BEZPŁATNE konsultacje z ekspertką na czacie 💐 Wysyłka w 24h 💐DARMOWA DOSTAWA od 149,99 z Orlen Paczką 💐

Sodium Dehydroacetate

Ilość produktów: 3.

Nazwa zwyczajowa: Dehydrooctan sodu

Opis chemiczny:

Bezzapachowy biały proszek. Sól sodowa kwasu dehydrooctowego.

Konserwant fazy wodnej. Działa przeciwbakteryjnie, charakteryzuje się zdolnością do zabijania mikroorganizmów oraz zapobiegania ich wzrostowi i rozmnażaniu. Nie podrażnia skóry. Skuteczny nawet przy bardzo niskim stężeniu. Stosowany najczęściej w: kosmetykach do kąpieli, opalania, perfumach, kosmetykach do golenia, kosmetykach kolorowych.

  • Konserwant
  • Substancja antybakteryjna

Zabroniony do stosowania w aerozolach. Maksymalne stężenie w produkcie końcowym 0,6% na kwas.

Źródło: wizaz.pl