✔️ BEZPŁATNE konsultacje z ekspertką na czacie ✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️

Prunus Armeniaca (Apricot) Seed Oil

Ilość produktów: 11.

Olej z pestek moreli

Tłuszcz roślinny tłoczony na zimno z jądra pestki moreli. Posiada przeważającą ilość kwasów omega-9. Stosowany w wygładzających produktach do włosów oraz nawilżających kosmetykach do pielęgnacji skóry. 

DZIAŁANIE I WŁAŚCIWOŚCI:

  • Emolient, 
  • Wykazuje działanie pośrednio nawilżające,
  • Tworzy warstwę okluzyjną, która zabezpiecza przed nadmiernym odparowaniem wody z włosów i skóry,
  • Działa kondycjonująco,
  • Dedykowany włosom średnioporowatym.

Jest to substancja bezpieczna zgodnie z obowiązującymi przepisami chemicznymi. Nie wykazuje działania alergicznego.


Źródła: 

kosmopedia.org