💐BEZPŁATNE konsultacje z ekspertką na czacie 💐 Wysyłka w 24h 💐DARMOWA DOSTAWA od 149,99 z Orlen Paczką 💐

Passiflora Edulis Seed Oil

Ilość produktów: 3.

Olej z nasion marakui

Tłuszcz roślinny pozyskiwany z nasion męczennicy cielistej. W składzie znajduje się przewaga kwasu linolowego. Stosowany w nawilżających produktach do skóry oraz wygładzających kosmetykach do włosów. 

DZIAŁANIE I WŁAŚCIWOŚCI:

  • Emolient, 
  • Natłuszcza, zmiękcza oraz wygładza,
  • Działa pośrednio nawilżająco,
  • Zapobiega nadmiernemu odparowaniu wody,
  • Dedykowany włosom wysokoporowatym.

Jest to substancja bezpieczna zgodnie z obowiązującymi przepisami chemicznymi. Nie wykazuje działania alergicznego.


Źródła: 

kosmopedia.org