Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol
Jeden produkt.
Hydrolizowane proteiny roślinne
Białka pozyskiwane z roślin takich jak np. soja, kukurydza, owies, ryż, ziemniaki albo pszenica lub ich mieszanina i poddane hydrolizie, najczęściej enzymatycznej w celu umożliwienia ich rozpuszczalności.
Składnik wykazuje działanie odżywcze, kondycjonujące, nawilżające, wzmacniające i ochronne. Tworzy na powierzchni skóry i włosów elastyczną, napinającą i liftingującą, niewidoczną gołym okiem, wygładzającą powłokę. Dodatkowo ma właściwości regulujące pH kosmetyków. Najczęściej stosowany jest w produkcji kosmetyków do włosów, ponieważ zapobiega elektryzowaniu, a także kosmetyków do mycia ciała, ponieważ poprawia właściwości myjące anionowych detergentów i zmniejsza ich potencjalne działanie drażniące.
Substancja roślinna
- Substancja kondycjonująca
- Regulator pH
- Substancja antystatyczna
- Substancja buforująca
- Substancja kojąca, łagodząca, substancja wzmacniająca naczynia krwionośne
- Substancja nawilżająca
- Substancja ochronna
- Substancja odżywcza
- Substancja przeciwzmarszczkowa
- Substancja wygładzająca
Składnik może zawierać gluten oraz może być pozyskiwany z roślin genetycznie modyfikowanych- GMO.
Źródło: wizaz.pl