✔️ BEZPŁATNE konsultacje z ekspertką na czacie ✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️

Crambe Abyssinica Seed Oil

Ilość produktów: 13.

Olej abisyński

Tłuszcz roślinny pozyskiwany z nasion Crambe abyssinica. Zawiera około 50% kwasu tłuszczowego erukowego. Stosowany w wygładzających produktach do włosów oraz nawilżających kosmetykach do skóry. 

DZIAŁANIE I WŁAŚCIWOŚCI:

  • Emolient, 
  • Tworzy okluzję, która zabezpiecza przed nadmiernym odparowaniem wody,
  • Pozostawia skórę wygładzoną, elastyczną i miękką w dotyku
  • Natłuszcza i wzmacnia barierę lipidową naskórka
  • Wykazuje działanie pośrednio nawilżające,
  • Kondycjonuje włosy, zapobiega ich łamliwości, wzmacnia je i chroni przed uszkodzeniami,
  • Dedykowany włosom wysokoporowatym i średnioporowatym. 

Jest to substancja bezpieczna zgodnie z obowiązującymi przepisami chemicznymi. Nie wykazuje działania alergicznego.


Źródła:

kosmopedia.org