✔️ BEZPŁATNE konsultacje z ekspertką na czacie ✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️

Caryodendron Orinocense (Cacay) Seed Oil

Ilość produktów: 2.

Olej cacay

Tłuszcz roślinny tłoczony z nasion Caryodendron orinocense bogaty w kwas linolowy. Stosowany w wygładzających produktach do włosów oraz nawilżających kosmetykach do skóry. 

DZIAŁANIE I WŁAŚCIWOŚCI:

  • Emolient,
  • Tworzy okluzję, która zabezpiecza przed nadmiernym odparowaniem wody,
  • Działa kondycjonująco na skórę i włosy,
  • Wykazuje działanie pośrednio nawilżające, 
  • Dedykowany włosom wysokoporowatym. 

Źródła: 

ec.europa.eu