Pakujemy i wysyłamy paczki tak jak zawsze, zachowując wszelkie zasady bezpieczeństwa. Zostań w domu! To świetna okazja, żeby dołączyć do akcji #loczekwciera i #wlosoporost! Sprawdź na instagramie @skleploczek
Calendula Officinalis Flower Extract

Ilość produktów: 2.

Nazwa zwyczajowa: Olej z nagietka lekarskiego

Opis

Olej z nagietka otrzymywany z kwiatów. Substancja zawiera karotenoidy, sterole i niewielkie ilości olejku eterycznego

Działanie kosmetyczne

Emolient. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, zmiękcza i wygładza powierzchnię naskórka i włosów. Wykazuje szereg działań kosmetycznych (wywołujących efekt kosmetyczny na skórę), działanie przeciwzapalne, ściągające, bakteriostatyczne, grzybostatyczne, nawilżające, a także przyspiesza regenerację naskórka

Źródło: kosmopedia