✔️ Wysyłka w 24h ✔️ DARMOWA DOSTAWA Orlen Paczka od 149,99 zł ✔️ Bezpłatne konsultacje - porozmawiaj z ekspertką na czacie ✔️

C12-C15 Alkyl Benzoate

Ilość produktów: 3.

Alkil benzoesanu C12-15

Olej, ester kwasu benzoesowego i alkoholi tłuszczowych C12-15 (laurylowego, trójdecylowego, mirystylowego, pentadecylowego), o niskim ciężarze cząsteczkowym. Przezroczysta, klarowna, bardzo rzadka ciecz, bez zapachu. Sugerowane stężenie w kosmetyku: Do 30%

Składnik skuteczny, zwłaszcza w zastosowaniu w kosmetykach z filtrami UV, jako konserwant zapobiegający gnieżdżeniu się drobnoustrojów. Stosowany także jako emulgator, zmniejsza lepkość i tłustość kosmetyków, poprawia właściwości aplikacyjne, zwilżające. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach, także do makijażu.

Substancja syntetyczna, Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

  • Emolient
  • Emulgator, emulsyfikator
  • Substancja kondycjonująca
  • Konserwant
  • Regulator lepkości
  • Substancja nawilżająca

Źródło: wizaz.pl