💐BEZPŁATNE konsultacje z ekspertką na czacie 💐 Wysyłka w 24h 💐DARMOWA DOSTAWA od 149,99 z Orlen Paczką 💐

C11-15 Pareth-7

Ilość produktów: 4.

Funkcja: emulgator

Pochodzenie: syntetyczne
Opis:

Lekka, syntetyczna mieszanina tłuszczowych alkoholi i glikoli polietylenowych ze średnią ilością 7 moli tlenku etylenu, która działa jako emulgator i środek powierzchniowo czynny. Jest uważany za bezpieczny i nieuczulający dla skóry, gdy jest stosowany w typowych stężeniach do formułowania kosmetyków. Emulgator pochodzenia chemicznego. Dokładnie myje, oczyszcza skórę i włosy.

Źródło: subiektywnik-kosmetyczny.pl/slownik-inci/