Składniki:

 

  • tofu,
  • pomidory,
  • ogórek,
  • papryka zielona, czerwona,
  • oliwki, przyprawy, zielenina

 

Przygotowanie:

 

Pomidorki pokroić w łódeczki, ogórka w kosteczkę drobniutką, papryki w kosteczkę drobną. Dodać oregano i odrobinkę soli, pieprz, dodać tofu pokrojone w większą kostkę, poukładać wszystko w takiej kolejności jak piszę, wstawić do lodówki na 30 minut, przed podaniem na stół można posypać słonecznikiem i udekorować zieleniną koprem i selerem.


Komentarze   

#1 ruk 2015-07-15 14:10
Ja robię szopską sałatkę z tofu smakowymi - z pomidorami i bazylią lub z ziołami polsoja, bo wg mnie naturalne w tej sałatce jest za mało wyraziste.
#2 Niunia_Mała 2015-07-15 22:07
A jakie są tofu smakowe?

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

0
0
0
s2sdefault

Rejestrując się, możesz spersonalizować komentarze oraz profil na forum. Możesz także zostać autorem artykułów/newsów.

Jesteś tutaj