Parzenie herbaty dla chińczyków to prawdziwy rytuał, tak jak dla Anglików, ale nie tylko. Na całym świecie ma on swoich fanów. Postanowiliśmy opowiedzieć wam trochę o tej magii, jaką ma w sobie filiżanka szlachetnej herbaty. Parzenie i podawanie herbaty jest tematem wielu poradników. Napiszemy Wam o tych najpopularniejszych, oraz jak uzyskać najlepszy aromat i pożądane działanie. Chińczycy nazwali listki krzewu herbacianego TE. Z kolei Anglicy nazwali ją TEA, a słowo „herbata” którego używamy w Polsce, pochodzi z łaciny.

Podstawą zdrowej kuchni jest urozmaicenie posiłków. Niezbyt ciężka, a bogata w witaminy i wartości odżywcze dieta. Dania dobrze jest przyrządzać z prostych, ale dobrej jakości składników. Polecamy eksperymenty! Przy doprawianiu zalecamy łączyć różne smaki, co wzbogaci aromat. Warto pamiętać że świeże zioła, oliwa oraz przyprawy orientalne poprawiają przemianę materii. Warto postawić na świeże owoce egzotyczne, które świetnie wspomagają spalanie tłuszczów.

Rejestrując się, możesz spersonalizować komentarze oraz profil na forum. Możesz także zostać autorem artykułów/newsów.

Jesteś tutaj