Produkty:

 

  • Śledź,
  • cebula czerwona i biała,
  • ananas,
  • gorczyca, ocet winny,
  • przyprawy jakie lubisz
  • marchew,
  • liść laurowy
  • kolorowy pieprz.


Przygotowanie:

 

Śledzie mocz 2/3 godziny. Teraz zajmiemy się marynatą, (proporcje ustal sama w zależności od ilości) do garnka wlej wodę i ocet, wsyp cukier, dodaj pieprz, gorczyce, liść laurowy, ustaw na malutkim ogniu, podgrzewaj aż rozpuści się cukier. Ostudź.

 

Cebulkę, pokrój w plastry, dodaj ananasa w plastrach, śledzie pokrój w dzwonka, poukładaj wszystko w salaterce i zalej uprzednio wystudzoną marynatą na 12 godzin. Podawaj z pieczywem.

 

 


Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

0
0
0
s2sdefault

Rejestrując się, możesz spersonalizować komentarze oraz profil na forum. Możesz także zostać autorem artykułów/newsów.

Jesteś tutaj